Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies .

Tipy na cestu do Amstrdamu

Learn with LOGEX7.červenec 2024

Jsme holandská společnost a naše “ředitelství” se nachází v Amsterdamu. Několik z nás tam pravidelně jezdí pozdravit holandské kolegy, tak nás napadlo využít prostor na našem blogu na sepsání několika tipů,co při návštěvě Amsterdamu rozhodně nevynechat.

Aby pro vás plánování výletu do tohoto krásného města bylo jednoduší, sepsali jsme pro vás i pár triků, jak ušetřit čas i peníze.

Nejdříve uvádíme nejznámější místa, která stojí za návštěvu v Amsterdamu. Město má mnoho dalších zajímavých atrakcí, takže si určitě najdete to své!

1. Amsterdamské kanály a plavba lodí: Procházka kolem kanálů a plavba po nich jsou jednou z nejlepších věcí, co můžete v Amsterdamu dělat. Město je doslova protkané 165 kanály o celkové délce 71 km. Vydejte se na romantickou večerní plavbu a obdivujte krásně nasvícené mosty. Cena začíná na 16 € za 1-1,5 hodinovou plavbu.

2. Rijksmuseum: Pokud si vyberete pouze jedno muzeum, mělo by to být Rijksmuseum. Ukrývá nejlepší sbírku umění holandských mistrů od Rembrandta po Vermeera. Prohlídka je rozsáhlá a klidně tu strávíte i několik hodin.

3. Květinový trh Bloemenmarkt: Tento trh je jedinečným místem, kde můžete obdivovat a koupit různé druhy květin, zejména tulipány. Nachází se na lodi na kanálu Singel.

4. Red Light District: Tato čtvrť je známá svou liberální politikou a legální prostitucí. Je to také místo s mnoha kavárnami, bary a životem. Procházka touto čtvrtí je zážitek sám o sobě.

5. Jordaan: Tato čtvrť nabízí úzké uličky, umělecké galerie, kavárny a butiky. Je to skvělé místo na procházku a objevování místní atmosféry.

6. Oude Kerk: Starý kostel Oude Kerk je nejstarší budovou v Amsterdamu a stojí za návštěvu. Můžete se projít kolem a obdivovat jeho architekturu a historii.

7. Bleší trhy na Waterlooplein: Pokud máte rádi blešáky, určitě se vydejte sem. Najdete zde různé starožitnosti, oblečení, šperky a další zajímavé věci.

Rádi si na výletě užijete i dobrou kávu a pohodu v kávárně? Tak i pro vás máme pár tipů na ty s jedinečnou atmosférou a dobrou kávou:

1. Bocca Store: Tato kavárna/pražírna/obchod je úplnou špičkou amsterdamské kávové scény. Jejich filtrovaná káva je opravdu výjimečná.

2. Scandinavian Embassy: Příjemná kavárna severského minimalistického stylu, jednoznačně nejlepší koncept ve městě. Určitě stojí za návštěvu!

3. Lot Sixty One: Voní tu čerstvě upražená káva a hned od dveří poznáte, že tady mají kávu opravdu rádi a že patří mezi ty nejlepší.

4. FUKU Amsterdam: Tato kavárna nabízí skvělou kávu a je oblíbená mezi místními i návštěvníky.

V Amsterdamu se nachází i několik zajímavých muzeí, která nabízejí různé umělecké a kulturní zážitky. Zde je výčet těch nejznámějších:

1. Stedelijk Museum Amsterdam: o Toto muzeum se specializuje na moderní a současné umění a design. Můžete zde vidět díla umělců jako Piet Mondrian, Marc Chagall, Karel Appel, Yayoi Kusama, Marlene Dumas, Rineke Dijkstra, Picasso, Yves Klein a mnoho dalších.

2. Museum Het Rembrandthuis (Dům Rembrandta): o Toto muzeum je jediným místem na světě, které je zcela věnováno Rembrandtovi. Můžete se vrátit do 17. století a nechat se inspirovat životem, uměním a dobou Rembrandta.

3. Erotic Museum: o V tomto muzeu se můžete ponořit do světa erotiky a její historie. Nachází se zde unikátní sbírka uměleckých děl, fotografií a artefaktů, které odhalují rozmanitost a krásu erotického umění. Tento jedinečný zážitek vás pobaví, překvapí a rozšíří vaše obzory, přičemž se nachází přímo v centru proslulé čtvrti červených luceren.

A jak neefektivněji všechny tato místa stihnout? Můžete využít hromadnou dopravu, která nabízí řadu výhod.

Amsterdam Travel Ticket: Amsterdam Travel Ticket je speciální turistická karta, která umožňuje neomezenou přepravu tramvajemi, autobusy, metrem a trajekty provozovanými společností GVB. Karta zahrnuje také vlakovou přepravu mezi letištěm Schiphol a jakoukoli stanicí v Amsterdamu.

• Doprava: Neomezené cestování po městě.

• Délka platnosti: K dispozici na 1, 2 nebo 3 po sobě jdoucí dny.

• Vlaková přeprava: Zahrnuje neomezenou vlakovou přepravu mezi letištěm Schiphol a hlavními stanicemi v Amsterdamu.

• Nákup karty: K dispozici online na Discoverholland.com nebo Connexxion.nl.

Při používání veřejné dopravy v Nizozemsku se musíte přihlásit a odhlásit, jinak hrozí pokuta. Jednoduše přiložte kartu ke skeneru při vstupu a výstupu z dopravního prostředku.

Amsterdam & Region Travel Ticket: Tato karta nabízí neomezenou veřejnou dopravu nejen po Amsterdamu, ale i jeho okolí. Umožňuje návštěvu více než 70 muzeí a atrakcí.

• Doprava: Neomezené cestování po celém regionu Amsterdamu.

• Délka platnosti: K dispozici na 1, 2 nebo 3 po sobě jdoucí dny.

• Ceny: 1 den za 21 EUR, 2 dny za 31,50 EUR, 3 dny za 40,50 EUR.

Karta platí na všech linkách metra, tramvají a autobusů provozovaných společnostmi GVB, Connexxion, AllGo a EBS, včetně nočních autobusů.

I amsterdam City Card: Tato karta nabízí přístup k hlavním atrakcím a více než 70 muzeím, městské hromadné dopravě, plavbě po kanálech a půjčení jízdního kola. Ceny se pohybují od 60 EUR za 24 hodin až po 125 EUR za 120 hodin. Zakoupit kartu můžete online nebo v I amsterdam Store na nádraží Amsterdam Centraal.

Doufáme, že vám tyto tipy pomohou maximálně si užít návštěvu Amsterdamu!

Sleduj nás a už ti nic neunikne!

MichaelaKnapkova

Michaela Knápková

Talent Partner
LinkedIn

Chceš se nás na něco zeptat? Tak nám napiš!

Žádný soubor nenahrán (max. 5MB)

Místo CV nám klidně hoď odkaz na Tvůj LinkedIn do zprávy

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte s evidencí Vašich údajů v naší interní databázi kandidátů, kde je budeme evidovat po dobu 3 let.

Sleduj nás a už ti nic neunikne!

Kontakt

Jak se k nám dostaneš?Jak se k nám dostaneš?

Kde nás najdete

Nové sady 25, budova Titanium
602 00 Brno
Česká republika
MichaelaKnapkova

Michaela Knápková

Talent Partner
LinkedIn

Naše příspěvky z Instagramu