Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies .

Rozhovor s vývojářem Markem

People of LOGEX1.Months.4 2024

Jak se Marek díky bakalářce do logexu dostal? Jaké výhody mu tato netradiční cesta přinesla a jak se mu podařilo spojit studium s profesním růstem? V rozhovoru také najdete tipy na zajímavé filmy. Krásné čtení

Marku,řekni nám na úvod, jak dlouho už pracuješ v LOGEXu?

Když odečtu spolupráci na bakalářce, budou to už dva roky.

Tvoje cesta do LOGEXu nebyla úplně standardní. Jak ses o nás vlastně dozvěděl poprvé?

V Logexu pracoval můj kamarád, který mě při každém setkání popichoval, abych se sem přihlásil. Ale při studiu jsme na to vůbec neměl čas. Ve chvíli, kdy si to ve škole sedlo, nebyla bohužel žádná vhodná pozice pro studenta bez komerční praxe. Ale byla mi nabídnuta možnost spolupracovat na bakalářce s tím, že by to do budoucna mohlo vést k trvalému pracovnímu poměru. To mě docela zaujalo, protože téma bakalářky už pro mě začínalo být aktuální.

Jak tedy spolupráce s LOGEX na bakalářce vypadala?

Nejdřív jsem si prošel témata, která LOGEX vypsalo. Vybrané téma jsem si odsouhlasil s vedoucím a pak už jsem se domlouval přímo s Radimem Fornusek, který mi po celou dobu radil a pomáhal. Jako téma jsem si vybral "Administration tool for user settings". Nepracoval jsem v logexovém front end frameworku, protože by bylo velmi složité dostat všechny přístupy, tak jsem frontendovou aplikaci dělal v Angularu a backend v .NET.

S Radimem jsme měli nastavené týdenní meetingy, které většinou probíhaly online, a řešili jsme všechny detaily ohledně vývoje aplikace. Ke konci mi také Radim pomohl sepsat informace o LOGEXu a také důvodu, proč jako téma vybrali tuto konkrétní aplikaci.

Byl Radim jediný, s kým jsi si spolupráci vyzkoušel?

V pozdější fázi, když už jsem měl prototyp, tak jsem spolupracoval s Honzou Beránkem a Kubou Kolaříkem. Tool byl totiž dělaný pro System analytiky, tak mi feedback dávali oni. Zároveň mi mohli podrobně popsat, jak by ho používali.
Logex Christmas party

Logex Christmas party

Co vnímáš jako největší přínos tohoto druhu spolupráce?

Naučil jsem se programovat mnohem lépe než během celého studia a vyzkoušel jsem si, jaké to je sám vyvíjet tak větší projekt. Také jsem za projekt dostal zajímavou finanční odměnu. 😊

Jakou vysokou školu jsi studoval?

Aplikovanou informatiku na Masarykově univerzitě.

Jak se spolupráce na bakalářské práci vyvinula v pracovní poměr?

Po pár měsících práce na bakalářce jsem si začal hledat práci na zkrácený úvazek. Na jednom z meetingů s Radimem jsem se zeptal, jestli náhodou Logex nemá místo pro studenta jako já. Pak to šlo vlastně docela rychle a za chvíli jsem nastupoval. Nemusel jsem podstupovat ani žádný formální pohovor, bylo to hodně příjemné. Ze začátku jsem pracoval 26 hodin týdně, když to bylo ve škole náročnější, tak jsem si úvazek snížil.

Co rád děláš ve svém volném čase?

Určitě moc rád koukám na filmy a dalším velkým koníčkem je hudba. Hraju na kytaru, chodím na koncerty. Rád si také zajdu do posilovny, nebo zahrát fotbal.

Dáš náš nějaký tip na oblíbený film?

Moje nejoblíbenější jsou asi "Mulholland Drive", "Punch Drunk Love", "Beau travail" .

Kdybys měl říct jednu věc, kvůli které jsi v LOGEXu a čím bychom mohli nalákat další nové kolegy a kolegyně, co by to bylo?

Velikost firmy (65 lidí v brněnské pobočce), pro mě úplně ideální. Jsme malý kolektiv, který se zná, ale zároveň využíváme zázemí větší firmy.

Sleduj nás a už ti nic neunikne!

MichaelaKnapkova

Michaela Knápková

Talent Partner
LinkedIn

Chceš se nás na něco zeptat? Tak nám napiš!

Žádný soubor nenahrán (max. 5MB)

Místo CV nám klidně hoď odkaz na Tvůj LinkedIn do zprávy

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte s evidencí Vašich údajů v naší interní databázi kandidátů, kde je budeme evidovat po dobu 3 let.

Sleduj nás a už ti nic neunikne!

Kontakt

Jak se k nám dostaneš?Jak se k nám dostaneš?

Kde nás najdete

Nové sady 25, budova Titanium
602 00 Brno
Česká republika
MichaelaKnapkova

Michaela Knápková

Talent Partner
LinkedIn

Naše příspěvky z Instagramu