Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies .

Rozhovor s DBA Pepou

People of LOGEX16.Months.2 2023

Náš IT tým má jedinečné osobnosti, životní styl a záliby. Proto jsme se rozhodli popovídat si s Pepou, Database Administrator, abychom zjistili, co se mu líbí v LOGEXu, co dělá ve volném čase a jaké sporty preferuje.

Pepo, řekni nám na úvod, jak dlouho už pracuješ v LOGEXu?

V Logexu začínám 10.měsíc, nastupoval jsem 1.června.

Vodácka expedice

Vodácka expedice

Čemu ses věnoval, než Tě cesta zavedla k nám do LOGEXu?

Pracoval jsem ve větší nejmenované české firmě s celosvětovým rozsahem, kde jsem rovněž byl součástí databázového týmu.

Jaká byla tvá cesta do LOGEXu?

V minulém zaměstnání už jsem byl delší dobu, přes 8 let, a situace se tam v posledních letech měnila směrem, který mi přestal vyhovovat. Skutečnost, na kterou jsem byl do té chvíle hrdý, myšleno v tom smyslu, že jsem pracoval pro celosvětově úspěšnou, ale ryze českou firmu, již přestávala být validní. Nakonec jsem si říkal, že v zaměstnání trávíme přece podstatnou část dne, tak by měla člověka bavit a naplňovat. Proto jsem se rozhodl odejít.

Christmas party

Christmas party

Čím jsi chtěl být jako dítě?

Vzhledem k mému věku už si to nevybavuji tak přesně (smích😊). Můj otec pracoval jako stavbyvedoucí, takže asi jako každý malý kluk jsem chtěl jít ve stopách svého otce a chtěl jsem stavět silnice jako on. Nicméně jak šel čas a s ním taky pokrok, přičichl jsem ještě za mých mladších let k prvním počítačům, které tenkrát byly ještě dokonce 8-bitové – prostě pravěk (smích😊). Ale já již jsem měl ten “moderní”, konkrétně typ Sharp MZ-821, který měl dokonce už i nahrávání z kazety! Tam jsem zřejmě, jako každý jiný, nejprve začal s hraním her a postupně jsem začal přemýšlet, jak tam nastavit nesmrtelnost, neomezené náboje atd. To už znamenalo zásah do kódu, což už byl jen krůček k IT.

Jsi součástí DevOps týmu. Popíšeš nám svou roli?

Ano, jsem součástí databázového týmu, který spadá pod DevOps, abych to upřesnil. Starám se o to, aby SQL servery měly co nejlepší výkonnost, rychlost a dostupnost. Spolupracuji s developery i s ostatními uživateli na jejich potřebách.

Společné hory

Společné hory

Co máš v LOGEXu nejraději?

Možná to bude znít jako fráze, ale opravdu zde cítím velmi příjemnou atmosféru, což mi velmi pomohlo při rozhodování v rámci změny zaměstnání. Pak je to taky vstřícnost ze strany vedení a kolegů.

Co rád děláš ve svém volnu?

Celkově rád sportuji, ale již si vybírám takové sporty, které jsou šetrnější k mým kloubům. V poslední době jsem například objevil kouzlo koloběžky – zde okamžitě následuje otázka, jestli je elektrická, ale na to mám snad ještě dost času!:-D Občas si taky rád zahraji na kytaru či ukulele v nějaké partě u dobrého vínečka. Také rád trávím čas s mými již dospělými dětmi, které ale mají již svůj život.

Koloběžkoou do Logexu :-)

Koloběžkoou do Logexu :-)

Zima je definitivně u konce, jak jsi ji strávil?

Zimu mám rád a tuto sezónu jsem si užíval hory celkem třikrát a jednou dokonce během ski tripu s kolegy z práce, který jsme si společně pěkně užili.

Kdybys měl zmínit jednu věc, na kterou nalákat lidi k nám dotýmu, co by to bylo?

Pro jeho opravdu přátelskou atmosféru.

Děkujeme za rozhovor.

Sleduj nás a už ti nic neunikne!

MichaelaKnapkova

Michaela Knápková

Talent Partner
LinkedIn

Chceš se nás na něco zeptat? Tak nám napiš!

Žádný soubor nenahrán (max. 5MB)

Místo CV nám klidně hoď odkaz na Tvůj LinkedIn do zprávy

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte s evidencí Vašich údajů v naší interní databázi kandidátů, kde je budeme evidovat po dobu 3 let.

Sleduj nás a už ti nic neunikne!

Kontakt

Jak se k nám dostaneš?Jak se k nám dostaneš?

Kde nás najdete

Nové sady 25, budova Titanium
602 00 Brno
Česká republika
MichaelaKnapkova

Michaela Knápková

Talent Partner
LinkedIn

Naše příspěvky z Instagramu