Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies .

Rozhovor s backend vývojářem Vojtou

People of LOGEX29.červen 2022

Vojta dělá v týmu zvaný Codman. Kdo zná Codmana? Jaká je Vojtova nejbláznivější cestovatelská historka? A jak to děla, že se mu daří udržovat work-life balance na 100%? Čtěte více a dozvíte se vše. :-)

Autor: Recruitment team

Vojto, řekni nám na úvod, jak dlouho už pracuješ v LOGEXu?

V Logexu jsem od října 2020, takže přes rok a půl.

Happy man

Happy man

Čemu ses věnoval, než Tě cesta zavedla k nám do LOGEXu?

Předtím jsem dělal v americké firmě, která se zabývá e-learningovými informačními systémy. Nový majitel firmy se rozhodl přesunout vývoj do jiné země, takže já jsem dostal na výběr: buď odejít do té země taky a pracovat stále pro ně nebo se domluvit a najít si něco úplně jiného. Takže jsme se rozhodl z firmy odejít a zůstat v Brně. Nabídli mi Irsko a nabídka nebyla tak dobrá, aby mě to přesvědčilo a já se odstěhoval do Irska.

Nakonec pracuješ v LOGEXu jako Backend Developer. Můžeš nám popsat, co tvá pozice obnáší? Na jakých projektech pracuješ?

Dělám na projektu Codman. Codman je webová aplikace, která vizuálně zobrazuje statistiky různých vyšetření a léčby. V podstatě já, jako backend developer, se starám o to, aby frontend dostával správná data. Aby je dostával efektivně a aby ta data, která posílám, byla, správně transformovaná do databáze. Takže to jsou v podstatě dvě věci. Jedna věc je, že data posíláme frontendu a druhá, že data ještě sami ukládáme v nějakém formátu.

Jaký byl tvůj největší dětský sen? Odráží se nějak v dospělosti?

Já jsem dlouho žádný takový sen neměl, možná jsem se spíš hledal. Postupem času jsem zjistil, že mě baví počítače. Bavilo mě hrát si s PC jako se skládačkou, jako s velkou stavebnicí. Tak jsem si říkal ok, to nejspíš bude moje budoucnost 😊 To mi vlastně vyřešilo výběr střední školy, šel jsem na elektroprůmyslovku a potom jsem pokračoval na VUT v Brně. V závěru jsem tak nějak překonvertoval z hardware na software přirozenou cestou a od té doby dělám vývojáře. Nezačínal jsem tedy vůbec jako programátor.

V přírodě

V přírodě

Co máš v LOGEXu nejraději? Na co se do práce nejvíc těšíš?

Těším se na lidi v týmu. Obecně atmosféra tady ve firmě je dost easy-going a moc fajn. Takže to je první, co mě napadne. Určitě i produkt, na kterém pracujeme, a i ta doména sama o sobě je pro mě hodně zajímavá. Je to něco jiného než když programuješ výherní automaty, takhle to řeknu. 😊 Práce samotná mi dává smysl.

Na druhou stranu nacházíš ve firmě něco, co by se dalo zlepšit? Co Ti tu třeba chybí?

Těžko říct. Asi ne, mám tu všechno, možná jen víc parkovacích míst :D ale na tom se neustále pracuje, takže jinak mi tady nic nechybí a jsem spokojený.

Řekni nám, jak vlastně zvládáš work-life balance?

Jo tak s tím tady nemám absolutně problém. To se mi daří řešit vskutku dobře, přesčasy tady neexistují. Celkově náplň projektu a samotný projekt je dobře naplánovaný, tak se to dá v pohodě stíhat, aniž by lidi byli nucení k práci v extra čase. Moje první pracovní zkušenost byla naprostý opak, lidi byli přemlouvaní na víkendy a na večerní přesčasy a od té doby k tomu mám trošku odpor, a proto jsem rád, že jsem tady a že tady se nic takového nevyžaduje. Osobní život od pracovního se dá krásně oddělit.

A co děláš ve volném čase? Víme, že ses nedávno vrátil z Azorských ostrovů.

Ano, cestování je asi můj největší koníček, co mi zabírá zároveň i nejvíce volného času. Jak říkáš, poslední místo, které jsem navštívil, byly Azorské ostrovy, což jsem měl hodně dlouho na vršku míst, které jsem chtěl vidět. Poslední půlrok až rok bylo těch cest do zahraničí několik. S přítelkyní se snažíme využít čas, kdy ještě nemáme děti a navíc byla corona, takže lidi málo cestovali, turistická místa nebyla tak přeplněná a letenky byly super levný všude. Na podzim bychom se rádi vydali do Peru.

Na cestách

Na cestách

Jaká je tvoje nejbláznivější cestovatelská historka?

Popřemýšlím..nejbláznivější..asi když mě na letišti na Heathrow chytli s nožem v batohu, v příručním zavazadle :D Takže to jsem skončil na policii.a nejlepší na tom je, že jsem s tím nožem v pohodě prošel přes letiště v Los Angeles. Tam kdyby mě s tím chytli, tak by sim ě tam asi nechali nějakou dobu. Naštěstí teda až v Londýně při přestupu mi nůž objevili v batohu.

Kdybys měl zmínit jednu věc, na kterou nalákat lidi k nám do týmu, co by to bylo?

Hodně jsme toho už asi řekli. Primárně určitě kolektiv, je tady málo byrokracie, díky tomu, že firma je menší, není to obrovskej korporát, kde všechno jde přes deset souhlasů a podpisů. Taky výbornej work-life balance.

Děkujeme za rozhovor.

Sleduj nás a už ti nic neunikne!

MichaelaKnapkova

Michaela Knápková

Talent Partner
LinkedIn

Chceš se nás na něco zeptat? Tak nám napiš!

Žádný soubor nenahrán (max. 5MB)

Místo CV nám klidně hoď odkaz na Tvůj LinkedIn do zprávy

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte s evidencí Vašich údajů v naší interní databázi kandidátů, kde je budeme evidovat po dobu 3 let.

Sleduj nás a už ti nic neunikne!

Kontakt

Jak se k nám dostaneš?Jak se k nám dostaneš?

Kde nás najdete

Nové sady 25, budova Titanium
602 00 Brno
Česká republika
MichaelaKnapkova

Michaela Knápková

Talent Partner
LinkedIn

Naše příspěvky z Instagramu